fbpx

mentorji glasbene šole Takt Ars

naši mentorji

SPOZNAJTE NAŠE MENTORJE

Veselimo se vašega obiska v glasbeni šoli Takt Ars Maribor.

MENTOR

Samo Šalamon

Samo Šalamon

Glavni mentor v glasbeni šoli Takt Ars Maribor, Samo Šalamon, je po mnenju svetovnih kritikov eden najbolj zanimivih jazz kitaristov in komponistov mlajše generacije, ki so se v zadnjih letih pojavili na svetovni jazz sceni. Med drugim ga je enciklopedija Penguin Guide to Jazz uvrstila med najboljše komponiste v jazzu na svetu, ugledna ameriška revija Guitar Player pa med 10 najboljših mlajših kitaristov na svetu.

Prestižna angleška založba Penguin Books je leta 2010 uvrstila ploščo Sama Šalamona z naslovom Ornethology med 1001 najboljših plošč v zgodovini jazz glasbe! Samo Šalamon je edini slovenski glasbenik, ki mu je to uspelo!

MENTOR

Vasja Bajde

Vasja Bajde

Vasja Bajde je že več let eden najboljših slovenskih rock kitaristov. V svoji dolgi glasbeni karieri je bil član številnih uspešnih pop, rock in hard rock skupin, kot so Dweal, Omet odpada, Siti Hlapci, Shit Happens, Projekt Krokar, itd. S skupino Dweal je leta 2009 tudi izdal izjemno uspešno ploščo Fate By Coincidence, ki jo je skupina predstavila na številnih turnejah in koncertih v Sloveniji in tujini. Igral je na številnih priznanih festivalih (Exit, Rock Otočec, Festival Lent, itd.) in delil oder s svetovno uveljavljenimi skupinami, kot so Killswitch Engage, As I Lay Dying in My Dying Bride. Njegova trenutno aktualna zasedba je Projekt Krokar, ki je v fazi snemanja prvenca z eminentnimi gosti, kot so Marko Zorec, Samo Šalamon, Gregor Jančič, Matjaž Goričan in drugi.

MENTOR

Urban Kolarič

Urban Kolarič

Urban Kolarič, sicer bivši učenec glasbene šole Takt Ars, je eden najboljših mlajših slovenskih rock/metal /prog kitaristov pri nas, kar so potrdile številne komisije in tekmovanja, saj je bil razglašen za najboljšega kitarista Šourocka 2017, hkrati pa zmagovalec Kitariade 2017. Sicer je član zasedbe Apoptosis, za katero tudi piše glasbo, sodeloval pa je s številnimi glasbenimi in projekti (Takt Ars Guitar Orchestra, Black Diamond, Vasko Atanasovski, Achille Succi…).

MENTOR

Jure Gračner

Jure Gračner

Jure Gračner, tudi bivši učenec glasbene šole Takt Ars, je eden zanimivih in kreativnih mlajših slovenskih rock/prog kitaristov pri nas. Je (so)avtor glasbe in kitarist priljubljene mariborske rock skupine Liburoa, sicer pa že več let član Takt Ars kitarskega orkestra.

MENTOR

Tin Matuš

Tin Matuš

Tin Matuš je že več let eden najboljših mlajših slovenskih metal, hard rock in rock bobnarjev. Bivši učenec bobnarja Marka Soršaka je že več let član zasedb  Liburoa, Uporabniki, Witchcraft ter številnih drugih skupin ter projektov.  

MENTOR

Dani Marinič

Dani Marinič

Dani Marinič je že vrsto let eden najbolj kreativnih slovenskih harmonikašev. Redno sodeluje z glasbeniki, kot so Samo Šalamon, Tadej Vesenjak, Andrej Hrvatin, Fajrund, Sonja Lovrenčič, Barbara Gabrielle in številni drugi. Je tudi odličen pedagog in mentor, saj je diplomiral iz glasbene pedagogike na Filozofski fakulteti v Mariboru.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke