takt ars contact takt ars
klavir

 

 

klavir - klasični program

Glasbena šola takt ars v Mariboru ponuja pouk klavirja, ki poteka na dva načina. Gre za učenje po tako-imenovanem klasičnem programu, ki vključuje vsebine in gradiva za učinkovito učenje klavirske tehnike ob sočasnem spoznavanju osnov različnih stilnih obdobij, glasbenih oblik in skladateljev. Učenje poteka po novi, državno priznani zbirki učbenikov Moj prijatelj klavir, avtorjev Jake in Ilonke Pucihar.

klavir - pop/rock program

Drugi način učenja klavirja vključuje učenje klavirja in klavirske tehnike preko znanih pesmi ter skladb iz različnih obdobij in zvrsti glasbe, od začetnega rocka do modernega popa. Učenci začnejo s skladbami, kot so Hey Jude in Let It Be skupine The Beatles, Someone Like You pevke Adele, Clocks zasedbe Coldplay, Stay With Me pevca Sama Smitha in številnimi drugimi znanimi hiti.

Poučevanje klavirja poteka individualno, na željo učencev ali staršev pa v paru.

mentor
primer pouka

Dani MariničDANI MARINIČ - klavir

Dani Marinič je že vrsto let eden najbolj kreativnih slovenskih harmonikašev in pianistov. Redno sodeluje z glasbeniki, kot so Samo Šalamon, Tadej Vesenjak, Andrej Hrvatin, Fajrund, Sonja Lovrenčič, Barbara Gabrielle in številni drugi. Je tudi odličen pedagog in mentor, saj je diplomiral iz glasbene pedagogike na Filozofski fakulteti v Mariboru.