takt ars contact takt ars
cajon

 

 

cajon
bobni

Osnovna raven pouka za cajon vključuje igranje osnovnih ritmov in prehodov iz rock, pop, blues, funk, hip-hop, drum & bass in drugih zvrsti glasbe. Mladi cajonisti se naučijo tudi osnovne cajonske tehnike, branje in pisanje not za cajon, upoštevanje tempa in ritmov, itd.

Višja raven pouka za cajon vključuje spoznavanje zahtevnejših tehnik in ritmov iz različnih zvrsti glasbe, kot so funk, rock, reggae, jazz, afro-cuba, samba in flamenco.

Poučevanje cajona poteka individualno, na željo učencev ali staršev pa v paru.

o cajonu
bobni

Cajon je fantastičen instrument zaradi njegove vsestranske uporabnosti. Po zvoku je zelo podoben klasičnemu bobnu in ga lahko igramo v različnih glasbenih zasedbah in stilih. Je lahko prenosljiv  in veliko tišji od klasičnega bobna. Igranje cajona je zabavno, sproščujoče in navdušujoče!

mentor
primer pouka

Jože MlaskoJOŽE MLASKO - cajon

Jože Mlasko je že več kot trideset let aktiven na slovenski pop/rock sceni kot bobnar in tolkalist. Bobne je začel igrati pri šestnajstih letih. V svoji glasbeni karieri je bil kot bobnar član številnih glasbenih projektov in spremljevalnih skupin, kjer se je tako srečal s številnimi glasbeni slogi: blues, rock, pop, soul, funk, jazz itd. Že dlje časa je aktiven kot pedagog - med njegove bivše učence štejeta tudi Marko Soršak – Soki (Elvis Jackson) in Aleš Voglar (Happy Ol' McWeasel).